Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ízek, Versek, Madárfütty – sajtóközlemény

augusztus 9, 2018 - augusztus 12, 2018

Szeretnénk Tagságunk figyelmébe ajánlani az alábbi eseményt, amit Akadémiánk szakmailag támogat:

 

Ahol a minőség, a kultúra és a természet találkozik 

Augusztusban újra jön az Ízek, Versek, Madárfütty Fesztivál!

 

Harmadik alkalommal rendezik meg  a Balatontól 5 km-re található Szóládon, a kulturális, zenei és gasztro élményeiről híres Ízek, Versek, Madárfütty Fesztivált. A szervezők számos  újdonsággal, sokszínű programkínálattal és minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást biztosító produkciókkal készülnek az augusztus 9-12-ig tartó nyárünnepre. 

Felsorolni is nehéz, mennyi koncert és előadás lesz, a programsorozat augusztus 9-én nyitja meg kapuit a helyiek, valamint a nyaralást kulturális élményekkel fűszerező nagyközönség előtt.  A felhőtlen szórakozást biztosító programokból nem lesz hiány, a Madárfütty Színpadon kap helyet a zene. Többek között a Hoppál Mihály Band, Kardos-Horváth János, Bogdán Norbert, Színész Bob, Bettika Music, Muzsik és Volkova, illetve a ToSoDa Projekt lépnek fel.

Stílusokat tekintve az alternatív zene, jazz, világzene, versmegzenésítés és a népzene jelenik meg, de hallhatunk klasszikus zenei vagy orgona koncertet is. A fesztiválon hangsúlyosan szerepel a képzőművészet, a meghívottak a népművészettől az absztraktig, sokféle irányzat képviselői, van köztük festő és fafaragó alkotó is. A zene és a kortárs irodalom találkozásaiban fogant produkcióknak szintén kiemelt helye van a programokban, illetve minden évben meghívást kapnak a jelen kortárs írói is. Az Íz terasz-on minden évben megrendezésre kerül a Szóládszabadság nevű interaktív beszélgetés-sorozat, melynek legizgalmasabb eleme a Költősimogató lesz, ahol egyszerre több kortárs író, költő beszélget szabadon egymással és a jelenlévőkkel. Idén Csukás István várja régi és új rajongóit, de ez alkalommal nem Pom Pomról, vagy Mikkamakkáról fog beszélni, hanem felnőtt verseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Két fiatal és „szabadtollú” költő, Erdős Virág és Jónás Tamás lesz partnere ebben.

https://www.youtube.com/watch?v=RPmqd1YZMWE&list=PLp3oOHMqpF-KNLWIIzQW0wZTnFxjK3-u5

A szervezők kisgyermekes családoknak is lehetőséget szeretnének adni a kikapcsolódásra, feltöltődésre, ezért párhuzamos gyermek- és felnőtt táborok között is lehet válogatni. Lesz Hanghullám Dél-Balatoni Zenetábor, Bábos-Lábos Tábor, Kézműves Tábor is, aki pedig lelki feltöltődésre vágyik, annak a Vers LigetReformátus udvar nyújt lehetőséget a letisztulásra, megújulásra. A tudatos, felelős természetbarát gondolkodás idén is fontos üzenete a rendezvénynek, így a programok között helyet kapnak “zöld” kezdeményezések, kiállítások, előadások is.

 

Részletek

Kezdés:
augusztus 9, 2018
Vége:
augusztus 12, 2018

Helyszín

Ízek, Versek, Madárfütty Fesztivál
Szólád, Magyarország + Google Térkép