Gerendai Károly

Gerendai Károly Budapesten született. Értelmiségi családban nőtt fel, azonban szakítva a nagypolgári miliővel már 17 évesen külön költözött szüleitől és a saját lábára állt.

Pályafutását plakátragasztóként és turnémenedzserként kezdte, majd 23 évesen (1993-ban), barátaival létrehozta a Sziget Fesztivált. Fő tevékenysége a rendezvényszervezés, de a jelenlegi Magyarországon a legsikeresebb kulturális, turisztikai és gasztronómiai szakemberek között tartják számon.

2001-ben megnyitotta a Liszt Ferenc téri Buena Vista éttermet, amelynek 2006-ig volt igazgatója és résztulajdonosa. 2002-ben az ő irányításával nyitotta ki kapuit a Kultiplex Művelődési Ház. A Costes étterem 2008-ban kezdte működését. Rá egy évre már elnyerte a Dining Guide az Év Étterme díját, majd 2010-ben, Magyarországon elsőként, Michelin-csillaggal ismerték el az étteremben dolgozók munkáját. 2015 tavaszán Budapest belvárosában megnyílt a Costes Downtown étterem, mely a nemzetközi trendeknek megfelelően, kicsit lazább, barátságos légkört teremtve, harmonikus és letisztult terekben végzi a vendéglátást és 2016-ban szintén Michelin-csillagot kapott.

Gerendai Károly nős, 3 gyermek apja. Hobbijai: gasztronómia, borok és kortárs képzőművészeti alkotások gyűjtése, utazás.